Welkom op onze advies- (info) pagina.

Op deze pagina kunt u, door een van de plaatjes aan te klikken, meer te weten komen over de desbetreffende piercing. Via het plaatje komt u op een pagina met advies over het schoonmaken, de geschiedenis en de sieraden van de door u gekozen genitale piercing. Hieronder ziet u veel gestelde vragen en de daarbij horende antwoorden.

 

Prince Albert Frenum Dydoe
Ampallang Apadravya Hafada
De guiche  Schaamlippen


Veel gestelde vragen en de daarbij horende antwoorden.

Wat voor voorbereidingen moet ik treffen om gepierced te worden?

Je hoeft geen speciale voorbereidingen te treffen voor een piercing. Wel een aantal adviezen: Zorg ervoor dat je wat gegeten hebt voordat je komt en gebruik geen drugs of alcohol voorafgaande aan de piercing. Bij overmatig gebruik van een deze middelen wordt er niet gepierced. Het is toegestaan met verschillende mensen te komen. Sommige mensen vinden het leuk om een happening te maken van piercen.

Doet piercen pijn?

Ja, maar beslist veel minder dan mensen verwachten. Vaak horen wij: "Het deed niet zoveel pijn als ik had gedacht." De techniek wordt steeds meer geperfectioneerd om de ervaring zo "comfortabel" mogelijk te maken.

Kan ik een plaatselijke verdoving krijgen?
Er zijn verschillende redenen waarom Piercit niet gauw plaatselijk verdoofd:

Als dit niet overtuigd dan kan op uw verzoek de met Piercit samenwerkende arts een plaatselijke verdoving geven (tegen extra kosten van arts en verdovingsmiddel).

Blijft de Piercing nog lang gevoelig?
De gevoeligheid van een nieuwe piercing verdwijnt gewoonlijk snel tijdens het helen. Daarna heeft de geheelde piercing de gewenste esthetische aantrekkelijkheid en geeft ook een lekker gevoel.

Hoe lang duurt het heelproces?
Het heelproces verschilt van piercing tot piercing van 6 weken tot 6 maanden. De heeltijd hangt ook af van de nazorg die je aan de piercing besteedt en je fysieke conditie. Geen mens is hetzelfde. Een helende piercing met ongewassen handen beetpakken, ruwe behandeling en het gebruik van niet geschikte desinfectiemiddelen zijn voorbeelden van dingen die de heeltijd van een piercing kunnen beinvloeden.

Zijn er kansen op infectie?
Als je bij Piercit gepierced bent en onze nazorg instructies "trouw" uitvoert zijn de kansen op het oplopen van een infectie nihil. In onze studio zorgen wij tijdens het piercen voor optimale hygiene. Daarna moet je het zelf doen. Als je denkt dat je een infectie hebt, zullen we je beslist niet afraden naar je eigen arts te gaan maar je kunt ook naar de Piercit arts die ervaring heeft met helende piercings. Er zijn namelijk condities die op infecties lijken maar het niet zijn. Dat zijn onder andere de allergische reacties op het metaal of op het desinfectiemiddel. Daarom zullen we je graag adviseren in deze voorkomende gevallen. Infecties zijn meestal het gevolg van onzorgvuldige nazorg.

Hoe zit het met de piercingnaald?
Een piercingnaald wordt een keer gebruikt en dan weggegooid. Behalve als iemand meer dan een piercing wil tijdens de sessie. Alle nieuwe naalden zijn in de autoclaaf gesteriliseerd.

Hoeveel piercings kan ik op een afspraak maken?
Drie piercings op een afspraak is gangbaar. Het is beter om er niet teveel tegelijk te laten doen om je lichaam de kans te geven aan het heelproces te werken.

Kan ik gevoel verliezen in de piercing?

Een piercing versterkt het gevoel juist. Bij de meeste mensen is het een van de belangrijkste redenen voor een piercing: "omdat het de gevoelens versterkt als het piercingsgedeelte wordt gestimuleerd".

Kan een tepelpiercing borstvoeding beinvloeden?
Een geheelde tepelpiercing heeft geen invloed op borstvoeding. (Een helende tepelpiercing zou problematisch zijn).

Welke metalen zijn veilig voor piercings?
Chirurgisch staal, goud van tenminste 14 karaat en een aantal hoogwaardige metalen, zoals platinum, nioob, titanium. Metalen die niet gebruikt moeten worden zijn: koper, zilver (afhankelijk van de legering), brons messing (zelfs niet met een laagje goud). Geld uitsparen op de kwaliteit van het metaal kan betekenen dat het juist kostbaar wordt door behandelingen van infecties en allergische reacties.

Welk sieraad en welke afmeting is standaard voor piercings?
Dit is meestal een kwestie van individuele smaak, maar een aantal piercings hebben wel standaard sieraden en afmetingen, omdat ze een minimum maat hebben en het gekozen sieraad daar het meest geschikt voor is. Sieraden met verkeerde maat kunnen problemen veroorzaken bij het helen.

Waarom kan ik geen kleinere ring nemen?
Soms is datgene wat je het mooist vindt niet geschikt voor de bewuste piercing. De maat moet aangepast zijn aan een zorgeloos heelproces en aan de structuur van je lichaam. Als de piercing geheeld is kun je wel expirimenteren met andere maten.

Wanneer kan het sieraad uit de piercing worden gehaald?

Er zijn twee fases in het heelproces. In fase een wordt de piercing als het ware met een dun laagje afgesloten en daarna neemt de kans op een infectie snel af. De tweede fase duurt langer en betreft de tijd die de piercing nodig heeft om "taai"te worden. Gedurende en na deze tweede fase kunnen sieraden voor kortere tijd of langere periode worden verwijderd. De piercing zal namelijk gaan krimpen zodra je de piercing verwijderd. Hoe lang het duurt totdat het zover gekrompen is dat je het er niet meer in krijgt varieert. Probeer nooit een sieraad in een piercing te forceren die gekromen is (grof geweld). Kom naar Piercit en laat het er door ons opnieuw inzetten. Met behulp van speciale instrumenten kunnen wij de piercing weer oprekken.

Wat denkt Piercit van een "Piercing gun" ?

Alleen op de oorlellen en dan nog vinden wij een steriele naald een betere keus. We hebben nog nooit een "piercing gun"gezien die veilig en geschikt is voor andere delen van het lichaam dan de oorlellen.

Hoe beinvloed sport en zweet een nieuwe piercing?
Voor de meeste mensen schept dit geen problemen. Als je erg veel zweet tijdens het sporten is het verstandig om nadien de piercing schoon te maken.

Wat denken jullie van zwemmen, bubble baden en open water?

Een goed gechloord zwembad geeft geen risico's, maar zal wel prikken in een nieuwe piercing. Bubble baden kunnen broeihaarden zijn voor bacterien. Als je twijfelt, doe dan een van je twee dagelijkse "schoonmaaksessies" direct na het zwemmen.

Worden navelpiercings wel eens afgestoten?
Van alle gewone piercings hebben navelpiercings meer de neiging om afgestoten te worden. De kansen op succes worden vergroot door een zeer zorgvuldige nazorg en het vermijden van irritatie van de piercing door broekriemen en strakke kleding.

Waar kan ik naartoe voor een professionele piercing?
Voor een professionele piercing moet je naar een piercer die bekwaam is, schoon en steriel werkt en bij voorkeur het vak geleerd heeft bij een professionele instelling. Piercit Piercings is erkend en gediplomeerd door Gauntlet Piercing Professionals inc. in de USA sinds 1975, de grootste organisatie in de wereld op het gebied van piercing.