Prince Albert

Van de mannelijke genitale piercings is de meest gangbare en sensuele piercing de Prince Albert, van oorsprong afkomstig uit de Victoriaanse tijd. De piercing is ontwikkeld door Beau Brummel een bekende "dandy" uit die tijd. De PrinceAlbert was bedoeld om de penis strak langs het been te kunnen vastleggen, zodat je geen bobbel in de extreem strakke broeken van die tijd kon zien.
Prince Albert zelf droeg ook zo'n piercing met als bijkomstig voordeel dat tevens de voorhuid bleef teruggetrokken. Waardoor hij de penis "sweet smelling" hield voor de koningin. Op het ogenblik wordt de piercing voornamelijk voor erotische stimulatie aangebracht. Het is een moeilijke piercing, laat hem daarom door een professional doen die hem snel en zon- der ongemak kan zetten.
Het heelproces is snel, zo'n 4 tot 6 weken. Omdat onze urine die langs de piercing loopt steriel is voor ons eigen lichaam, zijn Prince Albert-piercings bijna vrij van onderhoud. Draag wel een condoom tijdens de seks, verder is er weinig risico op infectie.
Het meest geschikte sieraad voor deze piercing is een ring. De juiste diameter is belangrijk, want als de ring te klein is, is het oncomfortabel bij een erectie, en als de ring te groot is, zit hij in de weg tijdens seks. De diameter van de ring moet hetzelfde zijn als de afstand van de piercing tot de urethra. De ringdikte moet minimaal 2 mm zijn.