Schaamlippen

Mannen zijn niet de enige die plezier hebben aan genitale piercings. Hoewel vrouwen minder mogelijkheden hebben dan mannen, betekent het niet dat ze van de nu bestaande piercings minder genieten. Piercings van de labia kunnen ook gebruikt worden voor infubilatie (het opzettelijk verkleinen van de vagina door de schaamlippen permanent met elkaar te verbinden).
Dit werd (wordt) op veel plaatsen gedaan bijvoorbeeld Ethiopië, Rome, India en Perzië. Het doel hiervan was te verhinderen dat de getrouwde vrouw met een andere man naar bed ging tijdens afwezigheid van de man (soort kuisheidsgordel).
De Turkese vrouwen van de Caroline eilanden (stille zuidzee) hebben geen last van dat soort moeilijke verhalen. Zij pierceten hun schaamlippen uit esthetische overwegingen en omdat ze het getingel van de ringen een prettig geluid vinden. Moderne westerse vrouwen doen het omdat ze het gevoel dat de ringen geven plezierig vinden.
Vrouwen hebben twee paar schaamlippen die ook beiden gepierced kunnen worden. Buitenste schaamlippen (de labia majora) en de binnenste schaamlippen (de labia minora). De binnenste schaamlippen worden heel vaak gekozen voor piercing omdat ze gemakkelijker te piercen zijn dan de buitenste en bovendien ook sneller helen.